Vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) zijn het gemeentehuis en afvalbrengstations open volgens de normale openingstijden.
Maandag 21 april (tweede paasdag) zijn het gemeentehuis en afvalbrengstations gesloten.
Vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) zijn het gemeentehuis en afvalbrengstations open volgens de normale openingstijden.
Maandag 21 april (tweede paasdag) zijn het gemeentehuis en afvalbrengstations gesloten.
Een groot evenement trekt veel mensen en kan overlast geven. Voor het organiseren heeft u in ieder geval een evenementenvergunning nodig. U vraagt de vergunning(en) aan bij de gemeente.
U heeft toestemming nodig als u een evenement wilt organiseren waar publiek naartoe mag komen. Als u een groot evenement wilt organiseren (zoals een braderie, concert, optocht of wedstrijd), heeft u een vergunning nodig.
Een klein evenement (bijvoorbeeld een straatfeest of buurtbarbecue) hoeft u alleen te melden bij de gemeente.
U heeft een vergunning nodig als:
Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen van een evenementenvergunning.
U vraagt de vergunning aan bij de gemeente via het aanvraagformulier.
ESH Media in Woerden is de organisatie die de sandwichborden in de gemeente De Ronde Venen exploiteert. U mag dus niet zelf sandwichborden plaatsen. Er hangen nu vaste frames door de gehele gemeente en dat is de enige plek waar A0 posters in mogen. Het doel hiervan is onder andere om wildgroei en verkeersonveilige situaties te voorkomen en een geordend straatbeeld te houden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ESH Media. Zelf mag u alleen posters plakken op de plakzuilen die er in de verschillende dorpen in de gemeente staan. De gemeente verwijdert losse sandwichborden.
De gemeente beslist binnen 8 weken over uw aanvraag. Lukt dat niet? Dan mag de gemeente deze periode 1 keer verlengen.
Zo organiseert u een groot evenement:
De gemeente stemt af met onder anderen de veiligheidsdiensten. Hieruit komen mogelijk extra eisen.
Organiseert u een groot evenement waarvoor u mogelijk meerdere vergunningen nodig heeft? Neem dan contact op met de gemeente voordat u de vergunning aanvraagt.
Mogelijk moet u ook een vergunning of ontheffing aanvragen voor bijvoorbeeld:
Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Daarmee laat u de gemeente weten waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dat binnen 6 weken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar uw aanvraag en neemt opnieuw een beslissing.
Bent u het daarna nog steeds niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u aan de rechtbank vragen of de gemeente een goede beslissing heeft genomen. Dat heet ‘in beroep gaan’.
U deelt persoonsgegevens met ons. Wij gaan daar zorgvuldig mee om. U leest er meer over in onze privacyverklaring en privacyrechten.